Кадър: БТВБившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори

...
Кадър: БТВБившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори
Коментари Харесай

Бившият шеф на КПКОНПИ отказва да събори незаконните обекти на терасата си

Кадър: БТВ

Бившият ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори противозаконните обекти на терасата и апелира заповедта.

На община " Слатина " ѝ се наложи да прави инспекцията два пъти откакто първичните ѝ изводи, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни, беше обезсилена от шефа на строителния надзор на София Влади Калинов с довода, че строителството било осъществено преди акт 16.

Заради това Калинов се раздели с поста си, а повторната ревизия сподели: Не се потвърждава по неоспорим метод, че строителството на два дървени навеса върху терасата са осъществени преди въвеждане на постройката в употреба.

Не, не би трябвало да бъдат там това е нашето мнение, тъй като не дават отговор на законната кота, по-високи са. В плановете покривите не съществува, съобщи кметът на " Слатина "  Наталия Стоянова, представена от БТВ.

Затова и се издава заповед: " Нареждам: Да отстранен незакон градеж – два дървени навеса ".

Георгиев и брачната половинка му апелират с претекста, че нелегално издигнатото било там преди акт 16, като показват декларация от строителя, разясниха от общината.

Запитана, има ли процедура, в случай че нещо е нелегално и строено преди акт 16, да се одобри за законно,  Наталия Стоянова съобщи: " Има, само че казусът не е подобен. Когато котата е над допустимата по закон, няма документ който да я санира. "
Стоянова призна още, санирането на въпросния обект значи, че е легализиран и изрази вяра, че ще  спечелят спора в съда .

Пламен Георгиев досега отхвърля коментар. Съдебното дело може да отнеме и години, а Георгиев евентуално ще дочака окончателното решение във Валенсия, където държавното управление реши да го изпрати като почетен консул. От външното ни министерство оповестиха, че Георгиев минава през подготовка. Чака се и утвърждението на испанските управляващи.

Междувременно вестник " Сега " заяви, че към 20 септември Пламен Георгиев не е подал искане да бъде освободен от длъжността прокурор – позиция, несъвместима с тази на консул.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР